Een blik op de woning van de toekomst

Voor zijn 15 jarige bestaan vroeg het Franse AD magazine 11 ontwerpers om toekomstgericht onderzoek te doen naar de woonbare habitat. Er waren verschillende elementen die een rol speelden in dit onderzoek. Bijvoorbeeld veranderingen in de familiestructuur, meer werken van thuis uit,… Ruimtes moeten flexibeler in gebruik zijn. In elke ruimte konden er zowel praktische als esthetische veranderingen doorgevoerd worden.

Z-Parket Patrick Norguet

Copyright SND/Jérôme Galland

Het resultaat van dit onderzoek was te bewonderen in een tentoonstelling in Palais d’Iéna in Parijs. Dit gebouw is op zich al een meesterwerk van de moderne rationalistische architectuur 1939.

Eén van de deelnemende ontwerpers was de Franse Industriële ontwerper Patrick Norguet. Na eerder gewerkt te hebben met verscheidene toonaangevende uitgevers en met ervaring in verschillende domeinen zoals hotel, catering en retail was hij een geschikte deelnemer.

Z-Parket Patrick Norguet

Copyright SND/Jérôme Galland

Zijn ontwerp kreeg de naam ‘La cuisine-bibliothèque’ (De keuken-bibliotheek). Patrick Norguet merkte op dat keukens altijd traditioneel ingericht zijn. Hij wou deze ruimte niet uitsluiten wijden aan koken en eten. De keuken moet een ruimte zijn om in rond te hangen, te lezen en tijd door te brengen met vrienden. Zo zien we een bibliotheek met openhaard, een wastafel, een leesstoel,… Als materiaalkeuze werd er veel gewerkt met grondstoffen waaronder een natuurlijke Z-Parket vloer. Er werd gespeeld met contrasten zowel in materialen als in kleuren. Patrick koos voor een samengestelde vloer, met eiken toplaag, afgewerkt in het kleur Elis. Deze vloer werd niet alleen op de grond gebruikt maar ook tegen de muur. De Elis vloer geeft een huiselijk gevoel zonder te veel de aandacht op te eisen.

Ook in de toekomst is een Z-Parket vloer dus de ideale afwerking van uw moderne woning.

Z-Parket Patrick Norguet

Copyright SND/Jérôme Galland
Gaylor Vantieghem's picture

Gaylor Vantieghem

Gaylor Vantieghem combineert een flinke dosis houtkennis met gevoel voor design. Voeg hier zijn management skills aan toe en we presenteren u de CEO van Z-Parket. Gaylor: “Vroeger heb ik zowel in een houthandel als in een interieurzaak gewerkt. Bij Z-Parket kan ik mijn liefde voor hout en voor design verenigen. Daarbij zijn authenticiteit, de liefde voor de natuur en aangename contacten met mensen kernwaarden voor mij.”