Samen achter Raf in de Brazil Jungle Marathon

Een man met een missie

Heel regelmatig krijgen we de vraag om sponsor te worden voor tal van goede doelen. Het spreekt voor zich dat we graag alles in het werk stellen om ons steentje bij te dragen aan het behoud van het milieu, de verbetering van de leefsituaties van onze medemens en het lot van tal van diersoorten. Toch moeten ook wij hierin selectief zijn en elke vraag met een flinke dosis gezond verstand behandelen. 

Raf Schildermans

Goede voornemens maken is een gebruik dat voor velen onder ons onlosmakelijk verbonden is aan het ingaan van een nieuw kalenderjaar. Dit geldt ook voor Raf Schildermans, al kan men moeilijk beweren dat hij zich op dit vlak beperkt tot de talloze klassiekers die, elk jaar opnieuw, door vele mensen worden uitgesproken. Integendeel…

Bij het inluiden van 2014 stelde Raf zichzelf namelijk 2 heel uitdagende doelen:

  • Voor een tweede maal de Brazil Jungle Marathon volbrengen
  • Op zoek gaan naar meer steun en aandacht voor Sofoco vzw

De Brazil Jungle Marathon: een sportieve uitdaging voor mensen met een hoekje af

Dit jaar is de Jungle Marathon al aan zijn tiende editie toe. Nochtans zijn er onder u waarschijnlijk heel velen die nog nooit over deze loopwedstrijd hebben gehoord. Onterecht als u het ons vraagt. De Brazil Jungle Marathon biedt namelijk uitdagingen die op zijn minst extreem mogen worden genoemd en hun gelijken niet kennen.

Tijdens een race over 42 km, 122 km of zelfs 254 km doorheen de Braziliaanse jungle, moeten de deelnemers niet alleen fysiek, maar ook mentaal tot het uiterste gaan.

Lopen bij temperaturen die oplopen tot 40°C en een luchtvochtigheid tot 99% is immers geen sinecure. Tel hierbij het feit dat het dichte bladerdek op sommige plaatsen zelfs het kleinste zonnestraaltje tegenhoudt én dat men zich regelmatig geconfronteerd ziet met gevaarlijke diersoorten, zoals o.a. piranha’s, kaaimannen en jaguars, en je beseft onmiddellijk dat dit geen race is voor doetjes. Gelukkig is men op het einde van elke dag dusdanig uitgeput dat zelfs de nachtelijke junglegeluiden geen van hen uit zijn of haar slaap zal houden.

Raf is met deze jubileumeditie niet aan zijn proefstuk toe. In 2011 nam hij al eens deel aan deze race voor de moedigen onder ons en finishte toen zelfs 4de.

Wij hopen alvast dat hij met onze steun zijn voornemen om de race een tweede maal uit te lopen kan waarmaken en wie weet het succes van 2011 kan evenaren of zelfs overtreffen.

Sofoco vzw: een dagelijkse strijd voor proper water voor de inwoners van Congo

Vers, proper water… Het is een voorrecht dat wij allen dagelijks als natuurlijk ervaren, maar dat voor vele volkeren een onbereikbaar doel lijkt. Sofoco vzw heeft zich tot doel gemaakt om alvast voor 1500 mensen in de Democratische Republiek Congo dit doel te realiseren. Een nobele zaak die Raf dit jaar graag meer onder de aandacht wil brengen en waarvoor hij graag extra schenkingen wil helpen verzamelen.

U kan zich misschien de bedenking maken dat dit doel wel heel ver afligt van de eerste, uiterst sportieve doelstelling? Niets is echter minder waar. Tijdens zijn eerste deelname aan de Brazil Jungle Marathon moest Raf immers aan den lijve de hel van de dehydratatie ervaren. Nog meer dan tevoren beseft hij nu het belang van vers en proper water voor elke mens op deze aarde.

Dat hij zich nu dagelijks inzet om Sofoco vzw te helpen dit basisrecht toegankelijk te maken voor tal van Congolezen siert hem. Een initiatief waar we dan ook graag mee de schouders onder zetten.

Samen achter Raf

Op 2 oktober is het dan zover. Op die dag wordt het startschot voor de tiende Jungle Marathon gegeven en gaat ook Raf Schildermans op weg. Geen marathonafstand voor hem. Neen, Raf gaat voor de volle 254 km. Z-Parket wil hem hierin graag aanmoedigen en hoopt van u hetzelfde. Steek Raf een hart onder de riem via zijn website www.rafschildermans.com, waar u trouwens ook het wedervaren van zijn eerste deelname kan nalezen.

Neem ook even de tijd om meer te lezen over Sofoco vzw. En mocht u de drang voelen om ook dit prachtige doel te steunen, geef dan gerust een donatie. Raf, de inwoners van de Democratische Republiek Congo en de medewerkers van Sofoco vzw zullen u dankbaar zijn.

Roel Geraerts's picture

Roel Geraerts

In 2004 ontstaan uit de droom van oprichter Roel Geraerts, is de Z-Parket geschiedenis er één van succes en waarden. Gestart met niet meer dan 2 personen, telt het bedrijf inmiddels meer dan 20 werknemers. Toch blijven de liefde voor natuur, schoonheid en duurzaamheid de dagelijkse prioriteiten.