Z-Parket² tilt de organische visie naar een volgend niveau

Om de bedrijfsvisie nog meer in praktijk om te zetten, lanceert Z-Parket een nagelnieuw product onder de vorm van de Z², X² en M² reeksen.

Deze reeksen zijn verkrijgbaar binnen de bestaande collecties en geven klanten en partners de kans om samen met Z-Parket ecologisch en sociaal een kleine inspanning te leveren. Dit initiatief zal op vlak van milieu ,hoe klein het voor onze klanten ook mag lijken, een enorme, positieve impact hebben.

Z-parket² Desertification

Natuurlijk maakt de klant zelf de keuze om te opteren voor de traditionele Z, X en M reeksen of deel te nemen aan dit sociaal en duurzaam initiatief.

OZG-participatie

Ondernemers Zonder Grenzen (OZG) zet zich in om door de heraanplanting van bossen een wezenlijke impact te hebben op de wereldecologie en het sociale bestel. In tegenstelling tot andere duurzame initiatieven beperkt OZG zich niet tot de heraanleg van gerooide bossen, maar zet de organisatie zich in voor het afstoppen van de verwoestijning en het herstel van ecosystemen op onherbergzame locaties, zoals de Sahel. Bij deze initiatieven wordt bovendien de lokale bevolking dermate betrokken dat zij zelf kunnen instaan voor het leefbaar maken en houden van hun leefomgeving. Het resultaat van al deze inspanningen is een belangrijke CO2 verlaging, het zelfredzaam maken van hele bevolkingsgroepen op locaties waar leven niet meer mogelijk leek en een heropleving van de natuur op deze plaatsen. Dat deze aanpak werkt mag blijken uit het terugvinden van dier- en insectensoorten waarvan werd gedacht dat deze waren uitgestorven.

Z-parket²  Forests Replantation

Via het Z-Parket² programma investeren Z-Parket, de verdeler en de klant elk € 1,00 per geplaatste vierkante meter parket. Deze € 3,00 staat gelijk aan het aanplanten van niet minder dan 6 bomen. Bij 100m2 betekent dit dus niet minder dan 600 bomen. Z-Parket² biedt fabrikant, verdeler én klant een uitgelezen kans om samen een aanzienlijke inspanning te leveren voor een belangrijk ecologisch en duurzaam initiatief.

Z-parket² OZG Participation

Z-Parket kiest voor 100% transparantie naar de deelnemende klanten toe. Via regelmatige communicaties worden Z² klanten op de hoogte gehouden van de ingezamelde fondsen en na de groepsaankoop van de bomen wordt duidelijk aangegeven hoeveel m² bossen zullen worden aangeplant.

Wie er als klant voor kiest 1€ extra per gekochte vierkante meter parket te betalen, krijgt hier dus heel wat voor terug:

  • Deelname aan een ecologisch en sociaal belangrijk initiatief
  • Een kwalitatieve en prachtige parketvloer
  • Een bevloering die voldoet aan alle onderstaande, Europese keurmerken

Z-Parket² Productspecificaties

Met Z² lanceert Z-Parket een breed samengesteld 3-laags parket, vervaardigd uit FSC-gecertificeerde Europese Eik. De planken hebben een totale dikte van 14 mm, waarvan een 3,5 mm dikke toplaag en een breedte van 182 mm. De lengte van de planken is wisselend tot een max. van 2200 mm.

Dit samengesteld parket is verkrijgbaar in zowel de Z, X als de M-kleuren. Z-Parket² is beschikbaar in 1-bis, en een rustieke sortering.

  • Europese eik 1bis is spintvrij en kan worden verkregen met sporadische kleine noesten
  • Europese eik rustiek is een mix van rustiek A en rustiek B hout, wat een zeer mooie sortering is. Het hout is eveneens spintvrij
  • Met deze Z²-vloer is licht, midden en zware veroudering perfect mogelijk
  • Voor de naad van een Z² parketvloer kan worden geopteerd voor een rechte naad, schaduwvoeg, een V-naad en een gekrabde naad

De Z² parketvloeren zijn allemaal CE, FSC en DIBt gecertificeerd. Bovendien kiest elke Z² klant zelf voor het OZG-initiatief en draagt deze dus bij tot ecologische en sociale verbeteringsprojecten.

Roel Geraerts's picture

Roel Geraerts

In 2004 ontstaan uit de droom van oprichter Roel Geraerts, is de Z-Parket geschiedenis er één van succes en waarden. Gestart met niet meer dan 2 personen, telt het bedrijf inmiddels meer dan 20 werknemers. Toch blijven de liefde voor natuur, schoonheid en duurzaamheid de dagelijkse prioriteiten.